Laboratori de contes

El laboratori de contes és un tipus d’activitat familiar que convida a experimentar al voltant d’una o vàries lectures, i tenen com a base la idea d’un viatge sensorial on els espectadors es converteixen en viatgers actius del conte.

Tenen com a referent la feina feta des de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers.

En les sessions de laboratoris que preparem des d’ART-CREA les dividim en 3 moments:

– Lectura d’un conte o varis que conviden a:

– Realitzar una activitat més experimental relacionada amb el cos/expressió corporal.

– Realitzar una activitat més relacionada amb la pintura/tècniques pictòriques.

Exemples de Laboratoris de contes:

UN LABORATORI DE CONTES: “i els monstres”

A)Lectura del conte:

“i els monstres”, unes il·lustracions precioses i un conte molt divertit que parla de les pors, de monstres imaginaris…i com a la fi, un ha de mirar sempre de fer-se amic de la seva “por”.

Escrit i il·lustrat per La Marietta

 

B)Una activitat relacionada amb el conte i l’expressió plàstica

Cada persona crearà el seu monstre imaginari i el pintarà amb la tècnica de pintura de vidre sobre plàstics que ens permetran fer la retroprojecció.

Aquest monstre imaginari farà referència a aquells personatges, monstres o situacions…que ens apareixen en els mals somnis.

 

Aquests dibuixos es retroprojecten, és un moment en que cada persona explica el seu somni, els seus mals sons i es comparteix amb el grup.

B)Una activitat relacionada amb l’expressió corporal

Cada un de nosaltres serem els monstres “brillants”. Agafarem un globus de color blanc, una llum de pescador a dins del globus i a les fosques, ballarem amb el globus il·luminat amb la llum de pescador fluorescent. És un moment molt màgic i divertit. Com que es balla a les fosques i jugant amb el globus, ningú té vergonya.