PROJECTE SOS

Recorregut immersiu-cartografia sonora

 

Vols fer un recorregut immersiu sonor pel Barri Vell de Girona? El recorregut es farà a través de les veus i experiències dels seus propis habitants que ens explicaran l’evolució del barri  i com ha estat colpit per la gentrificació.

El projecte SOS (Subjecte d’Obsolescència Silent) és una iniciativa artística comunitària que busca ampliar la riquesa del paisatge sonor del Barri Vell de Girona mitjançant estratègies de visibilització i preservació sostenible del seu patrimoni. Es posa èmfasi en la importància de conservar l’heterogeneïtat de la comunitat de veïns i veïnes que s’està veient afectada per processos de substitució veïnals causats per la gentrificació. En aquest sentit, es vol involucrar i donar veu a la comunitat local, així com compartir les conseqüències i possibles solucions sobre els processos d’aquest fenomen creixent i la importància de la preservació de la identitat de Barri.

PROJECTE ARTÍSTIC COMUNITARI  realitzat conjuntament amb el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell, la Plataforma Més barri menys pisos turístics, PAH del Gironès i veïns i veïnes del Barri Vell.

Artistes cocreadors del projecte: Raquel Moron i Cesc Sidera

Pautes per fer el recorregut immersiu-cartografia sonora:

Pots recollir uns dispositius (MP4 ) amb auriculars i el mapa per seguir el recorregut al Centre Cívic Barri Vell.  Horaris i lloc: https://web.girona.cat/ccivics/barrivell/inici

O Pots fer el recorregut amb el teu mòbil i els teus auriculars:

Descarrega el mapa i els àudios seguint els punts del mapa:

Mapa: Pots descarrega mapa en PDF (clica aquí)

Punt d’inici del recorregut: Davant l’Oficina de Turisme de la Rambla de Girona

Àudios:

1.- Davant l’Oficina de Turisme de la Rambla de Girona

2.-Centre Cívic Barri Vell-Mercadal

3.-Oficina Municipal d’Habitatge (parada per escoltar àudio)

4.-Arc de Trasfigueres

5.-Escales de la Catedral

6.-Carrer Bellmirall

 

VÍDEO RESUM

                 Link aquí

 

Amb el suport de:

En col·laboració amb :